artiestvooru.nl

Artiestenprofiel: Wereldmuziek Band

Hoofdcategorie:
Bands & Ensembles
Subcategorie:
Bands
Speelt graag:
Wereldmuziek, Rumba Flamenca, Latijns Amerikaans, Italiaans, Bossa Nova
Specialisatie:
Latijns-Amerikaans (Latin)

Prijsindicaties & Mogelijkheden

Vergoeding:
Op aanvraag

Overige details

Locatie:
Gelderland
Reiskosten:
In overleg
Geluidsinstallatie:
Inclusief indien nodig
BTW:
Exclusief 9% BTW

Beschrijving: Wereldmuziek Band

Het grensgebied van Mediterrane wereldmuziek, popmuziek en jazz, dat is het werkterrein van deze band. Met als vertrekpunt de Rumba Flamenca stijl, bekend van the Gipsy Kings, voert de band u mee op een ueeste, een zoektocht naar de essentie van muziek, ongeacht stijl of oorsprong. Onder muzikale leiding van de gitarist en zanger ontstaat, mede door de etnische diversiteit van de bandleden een uniek geluid. Een geluid dat ongrijpbaar en veranderlijk is als de zee. Een geluid dat, zelfs na de dertien jaar waarin de band al bestaat, nog steeds evolueert.

De band brengt een spetterend en veelzijdig programma met een keur aan ritmes en stijlen. Door het typische gebruik van ‘golpes’ (ritmische tikken op de kast van de gitaar) en de combinatie daarvan met drums/percussie en basgitaar ontstaat een tropische notenmelange die een mix is van virtuositeit, ritmiek en passie. Kortom; wereldmuziek van het hoogste niveau!

Het is een wereldmuziekgroep. De band begon haar bestaan in 1995 en sindsdien speelden zij op talloze podia in binnen- en buitenland. Een kleine greep: het Polé-polé festival (Gent, België), St. Chartier Festival (FR), All that Jazz (jazzfestival, Leidschendam), Sisi Zomercarnaval, Rio aan de Rijn (Arnhem), East of eastern (jazzfestival Nijmegen), Wereldmartk (Zutphen), Smerdiekse festival (st. Maartensdijk).

Naast deze, en vele meer, festivals verzorgde de band ook optredens op talloze podia:George Jazzcafé (Arnhem), RASA (wereldmuziekpodium Utrecht), Odeon (Amsterdam), de Westergasfabriek (Amsterdam), Filmhuis (Zevenaar), Vlonderpodium (park Sonsbeek Arnhem), Park Berg en Bosch (Apeldoorn), Ronde weide (Arnhem), Schiller (Aalten), De Waag (Doesburg), en in theaters: Theater de Eendracht (Gemert), Theater bouwkunde (Deventer), Posttheater (Arnhem), Parktheater (Arnhem), Theater ‘het Hof’ (Arnhem), Theater onder de molen (Vorden).

De Muziek
De muziek van Bandera Latina is spetterend en veelzijdig. Naast een originele selectie aan covers van o.a. The Gipsy Kings, Los Reyes, The Buena Vista Social Club brengen zij ook eigen nummers, geschreven door de gitarist. Of het nu gaat om traditionele muziek, lekkere dans-nummers of prachtige instrumentale vertolkingen, de musici streven altijd naar een eigen interpretatie, een originele invulling zonder de authenticiteit aan te tasten.

De todo un poco…
Van alles een beetje, dat is hun manier! Centraal in de muziek staat het gitaarspel. Met zijn werkelijk unieke mix van Flamenco, jazz, pop en diverse Zuid-Amerikaanse stijlen vormt hij de speerpunt van de sound.

Rumba Flamenca
Soms ook wel Rumba Gitana of Rumba Catalana genoemd. Bij het grote publiek is deze stijl vooral bekend van ‘The Gipsy Kings’, liefhebbers zullen ook namen als ‘Peret’ en ‘Manitas de Plata’ herkennen. Deze stijl vormt de basis voor het grootste gedeelte van het repertoire. De musici kennen de ins en outs van deze stijl door jarenlange studie.

Door subtiele wisselingen in het gebruik van ‘golpe’s (ritmische tikken op de kast van de gitaar) verplaatsen zij binnen een nummer de accenten om een spannend en afwisselend geheel te creëren. Aan de basis van dit alles staat het virtuoze spel van de gitarist!

Van Son tot Bossa Nova, van Jazz tot Mariachi
Veelheid van stijlen. Door het hoge nivo van de musici beheersen zij talloze stijlen. Dit maakt een optreden van deze band swingend én afwisselend. Al deze stijlen worden gebracht op een geheel eigen wijze zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit.

Bella Italia…
Een laatste, doorslaggevende, invloed in de unieke stijl is de Italiaanse muziek. Hiermee krijgt u het beste van twee werelden, Spaanse ritmes, Italiaanse melodieën en passie en boven alles, professionele musici die zelfs na jaren van samenspel nog met veel plezier hun vernieuwende en virtuoze repertoire brengen!

Dit is dé band voor iedereen die écht eens iets anders wil.

Video's & Audio

Wordt de video niet afgespeeld op uw telefoon of computer?
Klik op de titel en open het direct in YouTube!


Video’s

1) Wereldmuziek Band • Optreden in Else (live)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

2) Wereldmuziek Band • Malafemmena (live)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Audio (op YouTube)

1) Wereldmuziek Band • Le mamme

2) Wereldmuziek Band • Malafemmena

Meer foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

U heeft interesse in deze artiest?

Wereldmuziek Band uit Gelderland is onder andere voor de volgende evenementen en gelegenheden te boeken:

En speelt onder andere graag in: Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Overijssel, Utrecht, Nijmegen, Enschede, Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Zwolle, Venlo . . . en wellicht binnenkort ook bij u?

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: