artiestvooru.nl


Details: Pianist Jazz en Swing

Naam Artiest:
Pianist Jazz en Swing
3 uur:
€ 315,-
Extra uur:
€ 75,-
Provincie:
Noord-Holland
Reiskosten:
Reiskosten: € 0,30 per km
Excl. eventuele parkeerkosten.
Geluidsinstallatie:
Huur digitale piano plus prof. geluidsapparatuur: € 110,-
BTW:
exclusief 9% BTW

Beschrijving: Pianist Jazz en Swing

Pianist Jazz en Swing speelt al meer dan veertig jaar piano. Hij heeft een klassieke opleiding genoten, maar was op jonge leeftijd al gefascineerd door de rijke klank van jazz-akkoorden en door de schijnbaar oneindige expressiemogelijkheden van de improvisatie.

Via het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, talloze privé-lessen en oneindig veel zelfstudie klom hij op tot een veelzijdige beroepspianist met een voorliefde voor jazzy klanken en swingende ritmes.

Jarenlange ervaring!

Hij heeft gespeeld in bijna alle grote hotels van Amsterdam (Krasnapolsky, the Grand, Apollo Meredien, Die Port Van Cleve, etc.). Daarvoor had hij een langdurig engagement bij het Driskill Hotel in Austin, Texas.

Tot de talloze particulieren en bedrijven die hem de afgelopen jaren inhuurden, behoren: Nederlandse Spoorwegen, ABN AMRO bank Eindhoven, Riva Society Amsterdam, Ressorts Parket Amsterdam, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam, Krasnapolski Events Amsterdam, Lease Plan Almere, Beau Mariage Weddingplanners Zoetermeer, en het Ministerie van Defensie Den Helder.

Uw achtergrondpianist

Deze achtergrondpianist past moeiteloos zijn repertoire en stijl aan de ambiance aan. Bij een diner worden flarden Shearing, Garner, Holiday, Ellington en Jobim afgewisseld met klassieke en popballad uitstapjes.

Bij vrolijke recepties kan hij swingen à la Bud Powell, Thelonious Monk, Count Basie of zijn grote idool: Hod OBrien. Maar hij deinst er ook niet voor terug om smaakvol Beatles, Franse chansons, evergreens of musical-melodien ten gehore te brengen als de lichten wat gedimd worden.

Kortom: een muzikale kameleon met een jazzy invalshoek, voorzien van een ruime portie goede smaak.

Videos (youtube)

  1. Medley standards met virtueel combo
  2. Medley Nederlands repertoire met virtueel combo
  3. Medley standards solo

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: