artiestvooru.nl

Artiestenprofiel: Pianist Chris

Hoofdcategorie:
Solomuzikanten
Subcategorie:
Achtergrondpianisten, Jazz Pianisten, Klassiek Pianisten, Pianisten
Speelt graag:
Allround, Pop, Jazz, Klassiek

Prijsindicaties & Mogelijkheden

4 uur:
€ 390,-
Extra uur:
€ 120,-

Overige details

Locatie:
Hilversum
Reiskosten:
€ 0,40 per km
Geluidsinstallatie:
Exclusief
Extra kosten:
Houten vleugelimitatie: € 90-
Keyboard en boxen: € 90,-
BTW:
exclusief 9% BTW

Beschrijving: Pianist Chris

Deze pianist uit Utrecht neemt u mee op een avontuurlijke reis door de wereld van de pianomuziek. Van barok tot jazz, van pop tot R&B. Pianist Chris is zo’n vakman die niet alleen Beethoven’s ‘Mondscheinsonate’ of Chopin’s ‘Valse en Nocturnes’ vlekkeloos speelt, maar ook de laatste hits uit de Top 40 uit zijn instrument tovert.

Bossa nova’s, Broadway evergreens of swingende jazznummers, het programma van deze pianist kan op maat naar uw eigen voorkeur worden ingevuld.

Barpianomuziek uit de goede oude tijd

“Ik houd van de sfeer van de grote luxe hotels en restaurants in New York of Parijs”, zegt hij, “de romantische nostalgie van sfeervolle ruimten, verlicht door kaarsen. Je denkt dan meteen terug aan de tijden van Frans Liszt, Fréderic Chopin, Erroll Garner of Liberace. Zij betoverden hun publiek met hun vingers.”

Naar het voorbeeld van zijn bewonderde voorgangers, gebruikt de pianist niets anders dan het akoestische instrument de piano. Geen samplers, geen drumcomputers, geen handige midi-files of begeleidende sequencers, alleen het eerlijke geluid van de witte en de zwarte toetsen.

Samenwerking met andere muzikanten

Vele artiesten maakten al gebruik van zijn vakmanschap. Met de band van André Hazes stond hij in Ahoy’. Pianist Chris speelde met John Miles, The Trammps, the Three Degrees, Willeke Alberti, Frans Bauer, Lee Towers, Anita Meijer, Jocelyn Brown en vele anderen.

Al vijf jaar speelt hij in “Hollywood Boulevard”, de groep die u kent uit het tv-programma ‘Het Swingpaleis” met Manuela Kemp. Voor dit programma schreef hij ook verschillende arrangementen.

Hij was muzikaal leider tijdens de Europese tournee van de musical ‘Hair’ en schreef muziek, onder andere voor de Duitse televisie. Hij voltooide zijn opleiding aan het conservatorium in Hilversum.

Video's & Audio

Wordt de video niet afgespeeld op uw telefoon of computer?
Klik op de titel en open het direct in YouTube!


Audio

1) Pianist Chris • Popballads, klassiek & jazz

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

2) Pianist Chris • Popcompilatie

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Meer foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

U heeft interesse in deze artiest?

Pianist Chris uit Hilversum is onder andere voor de volgende evenementen en gelegenheden te boeken:

En speelt onder andere graag in: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Almere, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Hilversum, Veenendaal . . . en wellicht binnenkort ook bij u?

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: