artiestvooru.nl

Artiestenprofiel: Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons (solo, duo, trio)

Hoofdcategorie:
Solomuzikanten
Subcategorie:
Accordeonisten, Troubadours, Zangers, Zangers met Instrument
Specialisatie:
Frans, Middeleeuws

Prijsindicaties & Mogelijkheden

3 uur solo:
€ 525,-
3 uur duo:
€ 950,-
3 uur trio:
€ 1400,-
Mogelijke artiesten:
Viool/zingende zaag, pantomimespeler, contrabas, viool, dwarsfluit, gitaar of slagwerk

Overige details

Locatie:
Beek-Ubbergen, Gelderland
Reiskosten:
€ 0,22 per km & per persoon
BTW:
Exclusief 9% BTW

Beschrijving: Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons (solo, duo, trio)

Dit is een troubadour in hart en nieren, die zichzelf begeleidt op gitaarluit en gehuld is in een middeleeuws kostuum.

Hij zingt liederen uit ver vervlogen tijden en bespeelt ook nog de doedelzak, piano, accordeon en verschillende fluiten tegelijk. Zijn repertoire is voor het grootste deel van eigen hand en verhaalt over de belevenissen van een troubadour in de tijd van de hoofse liefde en drankgelag in de taveerne.

Een minstreel van weleer

In tegenstelling tot vele singer/songwriters die zichzelf troubadour noemen, is hij de vlees geworden minstreel van weleer.

Met Franse chansons, liefelijke minnezang, drinkliederen, verhalende liederen en liederlijke verhalen staat hij garant voor een charismatische muzikale act die in de gehele lage landen zijn weerga niet kent.

Ook is hij te boeken als de zingende oesterman, een culinair èn muzikaal belevingsconcept rond, met name, de Bretonse oester. Hij schreef muziek voor verschillende theatervoorstellingen en films en is ook nog steeds actief als acteur bij diverse theatergroepen.

Zijn jeugd in Frankrijk

In 1995 won hij het minstreelconcours. Hij speelde vooral veel in De Laaghe Landen en Frankrijk, maar ook in Tsjechië, op the Virgin Islands, en hij toerde met eigen werk door Zuid-Afrika.

Hij heeft in zijn jeugd in Frankrijk, Bretagne, gewoond en speelt daar nog steeds regelmatig. Naast het optreden als troubadour treedt hij dan ook op als chansonnier met chansons van eigen hand eventueel aangevuld met werk van o.a. Jacques Brel en andere coryfeeën van het chanson.

Tegenwoordig woont hij in Gelderland, en reist graag naar uw verjaardag, bruiloft of feest.

Solo, duo of trio!

Graag laat hij zich vergezellen door andere speellieden die met de klanken van hun o.a. meerstemmige zang, contrabas, traverso of dwarsfluit viool, zingende zaag en draailier kunnen zorgen voor een bijzondere ambiance en een voller muzikaal geluid. Zij zijn een straattheatergroep die bestaat uit drie rasartiesten die reeds jaren als straatartiest hun sporen hebben verdiend.

De Lof der Zotheid  bestaat uit één pantomime-speelster en twee muzikanten die haar live begeleiden. De muzikale begeleiding van de accordeon, viool, zingende zaag en gitaar geven haar vleugels en een fundament.

Waant u in het Parijs van de jaren ‘50 met deze sfeervolle en muzikale act.

De optredens bestaan uit losse scènes en daartussen is ruimte voor improvisatie en het inspelen op wat er zoal gebeurt: Publieks-participatie en het spiegelen van het publiek.  De sets duren doorgaans, afhankelijk van de interactie, zo’n 20 min.

De middeleeuwse troubadour speelt inmiddels zo’n 30 jaar op de kastelen en in de herbergen van de Lage Landen, maar ook in o.a. Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Italië. Zijn eigen repertoire bestaat voornamelijk uit verhalende liederen en liederlijke verhalen in het Nederlands en Frans en heeft een eigen sfeer en geluid dat elementen van nostalgie, folklore, melancholie, liefde, vrolijkheid, verdriet en geluk in zich heeft. De op het eerste gehoor wat wollige teksten beklijven en treffen onherroepelijk de ziel en het hart.

Zij is een middeleeuwse marketentster, een kampvolgster die gerechtigd was om aan soldaten waren te verkopen zoals drank, voedsel en kleine benodigdheden voor het dagelijks leven. Met haar rieten mand onder haar arm ziet ze er uit als of ze zo uit een oud schilderij is gestapt.

Op een bijzondere en charmante manier weet zij uw gasten op magische wijze te vermaken/verleiden/misleiden. Maar wees gewaarschuwd: Ze blijft een charlatan, u bent altijd haar eerste klant, en wisselgeld heeft ze dan natuurlijk niet…!

De nar is een echte middeleeuwse nar. Hij vertelt onder meer (sterke) verhalen over zijn leven als hofnar. Tijdens deze verhalen jongleert en goochelt hij er op los. Weten hoe hij de koning wist te verleiden? Kom luisteren naar de interactieve avonturen van de ‘Nar met een Lach’.

Hij is een ware kindervriend. Soms lijkt hij wel verdwaald in het moderne straatbeeld, maar daardoor zeker juist erg grappig en als hij de kans heeft speelt hij met vuur….

Charles Dickens

Wij hebben ook een Victoriaans programma, zeg maar 19e eeuws. Vooral bekend door Charles Dickens. Onze types zijn dan ook geënt op de personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver. Laat uw gasten worden ondergedompeld in de sfeer van het roemruchte Victoriaanse tijdperk door onze stemmige muziek, goochelkunsten en animatie.

Video's & Audio

Wordt de video niet afgespeeld op uw telefoon of computer?
Klik op de titel en open het direct in YouTube!


Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons – De straatzangerskoninginne

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons – Spelonkeerlied (eigen lied)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Recensies / Referenties

Aanstekelijk en sfeerverhogend!

Toen mijn vader 65 werd, vroeg ik hem om enkele nummers als troubadour ten gehore te brengen. De gasten werden vrolijk, zongen mee en sommigen waagden zelfs een dansje. Het is luistermuziek, maar tevens aanstekelijk en sfeerverhogend.

Deze troubadour was het beste cadeau dat we mijn vader hadden kunnen geven, zeer geschikt voor dit soort feesten!!

Mieke de Kok
Mode adviseuse, Nijmegen, Nederland

Aanbevolen!

Geweldige muzikant / entertainer en een geweldig mens !
Een man die ieder publiek laat genieten !

Vera Flury-Welschen
Responsable Performance & Conformité, Clichy, Frankrijk

Een echte sfeermaker!

De troubadour is een uitstekend vakman en als begaan en begaafd muzikant met een groot hart en veel liefde voor zijn omgeving. Een sfeermaker pur sang !

Job Lohman,
Eigenaar Brownies & Downies Nijmegen

Een echte muzikant…

Ik ken deze troubadour al zeker 20 jaar. Toen zag ik hem voor het eerst optreden. Zijn originele performance en mooi stemgeluid zijn volgens mij ongeëvenaard. Meer recent trad hij op tijdens ons huwelijk.

Op een mooi, chique landgoed was zijn optreden zeer origineel waarbij hij gebruik maakte van diverse muziekinstrumenten. Als hij optreedt, wordt iedereen stil. Er staat iemand; als persoon en als muzikant.

Wij kunnen hem van harte aanbevelen!

Bas Hagoort, Registerarbeidsdeskundige / Gerechtelijk Deskundige / Vertrouwenspersoon
Heusden, Nederland

Zeer tevreden!

Beste Maybelline,

Wij waren zeer tevreden over de troubadour.
Bedankt voor je inspanningen.

Tot een volgende keer weer!

Groeten, Hein (Franse avond)

U heeft interesse in deze artiest?

Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons (solo, duo, trio) uit Beek-Ubbergen, Gelderland is onder andere voor de volgende evenementen en gelegenheden te boeken:

En speelt onder andere graag in: Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Almere, Nijmegen, Enschede, Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Zwolle, Venlo, Hilversum, Veenendaal, Barneveld . . . en wellicht binnenkort ook bij u?

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: