artiestvooru.nl


Details: Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons

Naam Artiest:
Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons
Specialisatie:
Frans, Middeleeuws
3/3,5 uur:
€ 475,-
Extra uur:
€ 100,-

Meerprijs extra muzikant: € 350,-
(contrabas, viool, dwarsfluit, gitaar of slagwerk)

Provincie:
Gelderland
Reiskosten:
100 km van postcode 6515 DC: Inclusief
Daarbuiten: € 0,19 per km
BTW:
Exclusief 9% BTW

Beschrijving: Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons

Dit is een troubadour in hart en nieren, die zichzelf begeleidt op gitaarluit en gehuld is in een middeleeuws kostuum.

Hij zingt liederen uit ver vervlogen tijden en bespeelt ook nog de doedelzak, piano, accordeon en verschillende fluiten tegelijk. Zijn repertoire is voor het grootste deel van eigen hand en verhaalt over de belevenissen van een troubadour in de tijd van de hoofse liefde en drankgelag in de taveerne.

Een minstreel van weleer

In tegenstelling tot vele singer/songwriters die zichzelf troubadour noemen, is hij de vlees geworden minstreel van weleer.

Met Franse chansons, liefelijke minnezang, drinkliederen, verhalende liederen en liederlijke verhalen staat hij garant voor een charismatische muzikale act die in de gehele lage landen zijn weerga niet kent.

Zijn jeugd in Frankrijk

In 1995 won hij het minstreelconcours. Hij speelde vooral veel in De Laaghe Landen en Frankrijk, maar ook in Tsjechië, op the Virgin Islands, en hij toerde met eigen werk door Zuid-Afrika.

Hij heeft in zijn jeugd in Frankrijk, Bretagne, gewoond en speelt daar nog steeds regelmatig. Naast het optreden als troubadour treedt hij dan ook op als chansonnier met chansons van eigen hand eventueel aangevuld met werk van o.a. Jacques Brel en andere coryfeeën van het chanson.

Tegenwoordig woont hij in Gelderland, en reist graag naar uw verjaardag, bruiloft of feest.

Solo, of duo!

Graag laat hij zich vergezellen door andere speellieden die met de klanken van hun o.a. meerstemmige zang, contrabas, traverso of dwarsfluit en draailier kunnen zorgen voor een bijzondere ambiance en een voller muzikaal geluid.

Ook is hij te boeken als de zingende oesterman, een culinair èn muzikaal belevingsconcept rond, met name, de Bretonse oester.

Hij schreef muziek voor verschillende theatervoorstellingen en films en is ook nog steeds actief als acteur bij diverse theatergroepen.

Kortom, met deze artiest boekt u een grootse troubadour!

Video’s

1) Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons – De straatzangerskoninginne

 

2) Middeleeuwse Troubadour en Franse Chansons – Spelonkeerlied (eigen lied)

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: