artiestvooru.nl


Details: Jazztrio

Naam Artiest:
Jazztrio
Specialisatie:
Jazz
4 uur:
€ 1395,-
Provincie:
Utrecht
Reiskosten:
In overleg
Geluidsinstallatie:
Inclusief
BTW:
Exclusief 9% BTW

Beschrijving: Jazztrio

De muziek van dit uitstekende trio van drie topmuzikanten is hoofdzakelijk jazzy en easy-listening. Het trio bestaat uit een pianist, een contra-bassist en slagwerker. Enkele voorbeelden uit het enorme repertoire: Do nothing till you hear from me, What a difference a day makes, I’m beginning to see the light, One note samba, Autumn leaves, Raindrops keep falling on my head, The more I see you, Summertime, Georgia on my mind, Ain´t misbehaving, Round Midnight, bijne gehele Beatles repertoire, That’ll be the day, Rock around the Clock, Satin Doll, enz, enz.

Het zeer ervaren trio speelde bij veel gelegenheden en bedrijven. Maar ook bij u thuis is het mogelijk het trio te laten spelen.

Pianist:
Hij werkt ook als pianist voor diverse balletscholen in Nederland en met moderne balletgroepen. Hij speelt verder in een duo en in diverse bands. Hij speelde met verschillende bekende jazzmusici in Nederland (waaronder Gijs Hendriks)  en componeerde muziek voor diverse theaterstukken.

Hij maakte met zijn kwartet een cd (zie ook: Allround pianist).

Slagwerker:
Hij is al vijfentwintig jaar de vaste drummer in combinaties met Bob Rigter, speelde ook met musici als Ruud Brink, Cees Slinger, Ferdinand Povel, James Long, Frits Landesbergen en Scott Hamilton.

Hij stamt uit een muzikale familie: zijn vader was een professionele drummer.

Contra-bassist:
Werkte samen met saxofonist Gijs Hendriks. Tot ’92 speelden zij met wisselende kleine en grote bezettingen in binnen- en buitenland op concerten, festivals, radio & TV, filmmuziek en een dozijn LP/CD-producties. Hij speelde in die periode met o.a: Slide Hampton, Boy Edgar Big Band, Dexter Gordon, Johnny Griffin, John Engels, Kenny Wheeler, Stan Tracey, Arthur Taylor, Beaver Harris, Wim Overgaauw, Joe Diorio, Marilyn Mead, Benny Bailey, Gerard Vogel, John Betsch.

Tussen ’76 en ’85 droeg hij als bestuurslid bij aan de oprichting van de Stichting Jazz- en geimproviseerde muziek Utrecht en het realiseren van het SJU-Huis.

I.s.m. Hendriks gaf hij veel impro-workshops voor o.a. de SJU, Jeugd en Muziek Den Haag, St.Jazzpower Eindhoven. Later gaf hij workshops bij o.a. Sfeerstation Bolingo Utrecht en zwakzinnigeninstituut Sint Bavo Noordwijkerhout.

Speelt in diverse trio’s en combo’s. Componeert en arrangeert vooral t.b.v. orkesten en projecten waar hij in meespeelt. Hij geeft contrabas- en basgitaarlessen en improvisatieworkshops. Maakte een tiental lp’s en cd’s.

 

Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Audio (youtube)

  1. Medley (live)

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: