artiestvooru.nl


Details: Internationale Accordeonist en Troubadour

Naam Artiest:
Internationale Accordeonist en Troubadour
3 uur:
€ 425,- (geen kortere optredens) 
Provincie:
Zuid-Holland
Reiskosten:
Inclusief binnen Randstad.
Daarbuiten in overleg.
BTW:
Exclusief 9% BTW

Beschrijving: Internationale Accordeonist en Troubadour

Ik ben al meer dan 25 jaar professioneel muzikant/troubadour. Hoofddoel is er elke keer weer een gezellige happening van te maken!

Ik gebruik als Accordeonist geen installatie, zodat ik mij altijd onder de mensen kan begeven en hen bij het optreden kan betrekken. Er kunnen verzoeken worden geplaatst, er kan meegezongen worden en gedanst.

Een veelzijdige muzikant

Door de veelzijdigheid van mijn repertoire, dat ik in al die jaren heb opgebouwd, is er voor elk wat wils: van Ierse ballades tot Franse chansons, van Hollandse meezingers tot swing of rock & roll. Lang geleden, tijdens mijn studie, heb ik mij toegelegd op vreemde talen, met name Frans, Spaans en Grieks.

Veel van mijn repertoire komt dan ook uit die landen. Ik ben daarom zeer geschikt voor internationale gezelschappen. Naast mijn solowerk maak ik deel uit van een groep die al sinds 1976 bestaat, en die nog steeds floreert! Ook speel ik gitaar in een zeemansmuziekgroep.

Repertoire

Zeemansmuziek en Ierse Ballades
Een belangrijk onderdeel van mijn repertoire bestaat uit Engelse en Ierse liederen en melodieën. Ruige drankliederen, romantische ballades, sea-shanty’s, afgewisseld door Ierse jigs, reels en hornpipes. Ook heel leuk voor op een boot!

Franse Musette en chansons
Voor de Francofielen beschik ik over een ruime voorraad Chansons, afgewisseld door onvervalste Parijse musettewalsen en java’s.

Internationaal repertoire
Door de jaren heen heb ik mijn internationale repertoire steeds uitgebreid, zodat u nu met mij landen kunt bezoeken als: België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Schotland en Ierland, Noord- en Zuid-Amerika, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland (uitgebreid repertoire), Scandinavië, Turkije, Rusland, Indonesië, Australië en Japan.

Nederlands Repertoire
Uiteindelijk is een feest pas een feest als er af en toe stevig wordt meegezongen. De Nederlandse klassiekers worden dan uit de kast gehaald: Ketelbinkie, De Klok van Arnemuiden, het Kleine cafe aan de Haven, De Oude Wester; ik ken ze allemaal.

Video’s – live (youtube)

 

  1. Marina – Italiaans
  2. Medley – Nederlands

Audio (youtube)

 

  1. La Negra Tomasa – Internationaal repertoire
  2. Medley Dublin – Zeemansmuziek en Ierse Ballades
  3. Medley Paris – Franse Musette en chansons
  4. Twee motten  – Nederlands Repertoire

 

 

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: