artiestvooru.nl

Artiestenprofiel: Accordeonist en Middeleeuwse Troubadour

Hoofdcategorie:
Solomuzikanten
Subcategorie:
Accordeonisten, Zangers, Zangers met Instrument
Specialisatie:
Frans, Middeleeuws

Prijsindicaties & Mogelijkheden

3/3,5 uur:
€ 525,-
Extra uur:
€ 100,-

Meerprijs extra muzikant: € 425,-
(contrabas, viool, dwarsfluit, gitaar of slagwerk)

Overige details

Locatie:
Beek-Ubbergen, Gelderland
Reiskosten:
€ 0,22 per km
BTW:
Exclusief 9% BTW

Beschrijving: Accordeonist en Middeleeuwse Troubadour

Deze accordeonist kan gezellige accordeonmuziek voor u verzorgen. Ook is hij een troubadour in hart en nieren, die zichzelf begeleidt op accordeon of gitaarluit en dan gehuld is in een middeleeuws kostuum.

Hij zingt liederen uit ver vervlogen tijden en bespeelt ook nog de doedelzak, piano en verschillende fluiten tegelijk. Zijn repertoire is voor het grootste deel van eigen hand en verhaalt over de belevenissen van een troubadour in de tijd van de hoofse liefde en drankgelag in de taveerne.

Een echte minstreel van weleer…

In tegenstelling tot vele singer/songwriters die zichzelf troubadour noemen, is hij de vlees geworden minstreel van weleer.

Met franse chansons, liefelijke minnezang, drinkliederen, verhalende liederen en liederlijke verhalen staat hij garant voor een charismatische muzikale act die in de gehele lage landen zijn weerga niet kent.

Ook is hij te boeken als de zingende oesterman, een culinair èn muzikaal belevingsconcept rond, met name, de Bretonse oester. Hij schreef muziek voor verschillende theatervoorstellingen en films en is ook nog steeds actief als acteur bij diverse theatergroepen.

Jarenlange ervaring uit Frankrijk

In 1995 won hij het minstreelconcours. Hij speelt elk jaar in Tsechië in het kader van de riddervakanties, maar ook werd hij uitgenodigd een bruiloft op te luisteren op de Virgin Islands en tourde hij met eigen werk door Zuid-Afrika.

Hij heeft in zijn jeugd in Frankrijk, Bretagne, gewoond en is altijd in Frankrijk blijven spelen. Naast het optreden als troubadour treedt hij dan ook op als chansonnier met chansons van eigen hand eventueel aangevuld met werk van o.a. Jacques Brel en andere coryfeeën van het chanson.

Solo, duo of trio!

Graag laat hij zich vergezellen door andere speellieden die met de klanken van hun o.a. meerstemmige zang, contrabas, traverso of dwarsfluit viool, zingende zaag en draailier kunnen zorgen voor een bijzondere ambiance en een voller muzikaal geluid. Zij zijn een straattheatergroep die bestaat uit drie rasartiesten die reeds jaren als straatartiest hun sporen hebben verdiend.

De Lof der Zotheid  bestaat uit één pantomime-speelster en twee muzikanten die haar live begeleiden. De muzikale begeleiding van de accordeon, viool, zingende zaag en gitaar geven haar vleugels en een fundament.

Waant u in het Parijs van de jaren ‘50 met deze sfeervolle en muzikale act.

De optredens bestaan uit losse scènes en daartussen is ruimte voor improvisatie en het inspelen op wat er zoal gebeurt: Publieks-participatie en het spiegelen van het publiek.  De sets duren doorgaans, afhankelijk van de interactie, zo’n 20 min.

De middeleeuwse troubadour speelt inmiddels zo’n 30 jaar op de kastelen en in de herbergen van de Lage Landen, maar ook in o.a. Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Italië. Zijn eigen repertoire bestaat voornamelijk uit verhalende liederen en liederlijke verhalen in het Nederlands en Frans en heeft een eigen sfeer en geluid dat elementen van nostalgie, folklore, melancholie, liefde, vrolijkheid, verdriet en geluk in zich heeft. De op het eerste gehoor wat wollige teksten beklijven en treffen onherroepelijk de ziel en het hart.

Zij is een middeleeuwse marketentster, een kampvolgster die gerechtigd was om aan soldaten waren te verkopen zoals drank, voedsel en kleine benodigdheden voor het dagelijks leven. Met haar rieten mand onder haar arm ziet ze er uit als of ze zo uit een oud schilderij is gestapt.

Op een bijzondere en charmante manier weet zij uw gasten op magische wijze te vermaken/verleiden/misleiden. Maar wees gewaarschuwd: Ze blijft een charlatan, u bent altijd haar eerste klant, en wisselgeld heeft ze dan natuurlijk niet…!

De nar is een echte middeleeuwse nar. Hij vertelt onder meer (sterke) verhalen over zijn leven als hofnar. Tijdens deze verhalen jongleert en goochelt hij er op los. Weten hoe hij de koning wist te verleiden? Kom luisteren naar de interactieve avonturen van de ‘Nar met een Lach’.

Hij is een ware kindervriend. Soms lijkt hij wel verdwaald in het moderne straatbeeld, maar daardoor zeker juist erg grappig en als hij de kans heeft speelt hij met vuur….

Charles Dickens

Wij hebben ook een Victoriaans programma, zeg maar 19e eeuws. Vooral bekend door Charles Dickens. Onze types zijn dan ook geënt op de personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver. Laat uw gasten worden ondergedompeld in de sfeer van het roemruchte Victoriaanse tijdperk door onze stemmige muziek, goochelkunsten en animatie.

 

Video's & Audio

Wordt de video niet afgespeeld op uw telefoon of computer?
Klik op de titel en open het direct in YouTube!


Accordeonist en Middeleeuwse Troubadour – De straatzangerskoninginne

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Accordeonist en Middeleeuwse Troubadour – Spelonkeerlied (eigen lied)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

U heeft interesse in deze artiest?

Accordeonist en Middeleeuwse Troubadour uit Beek-Ubbergen, Gelderland is onder andere voor de volgende evenementen en gelegenheden te boeken:

En speelt onder andere graag in: Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Tilburg, Almere, Nijmegen, Enschede, Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Zwolle, Hilversum, Barneveld . . . en wellicht binnenkort ook bij u?

Toch niet de perfecte artiest? Wat denkt u van deze: